Dit zeggen anderen over ons

Ben je benieuwd naar wat andere ouders/verzorgers vinden van IKC De Zaaier? Naar hoe zij onze opvang ervaren, of hoe zij denken over ons basisonderwijs? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Hieronder lees je enkele ervaringen.

"De school zijn wij samen"

Heel bewust koos Gerben De Zaaier als school voor zijn drie kinderen. “Het is een dorpsschool die staat in de wijk waar wij onderdeel van zijn. Daarbij kozen we bewust voor de christelijke identiteit.”

“Op school hangt een sfeer van vertrouwen. Het is een kleine school waar ieder kind als uniek persoon wordt gezien. Als een kind krijgt wat het nodig heeft, kan het bloeien. Dat is mooi om te zien.”

Samen spelen

“Ik vind het prettig dat er op school aandacht is voor hoe je met je medemens omgaat. Er wordt veel samengewerkt. Ook spelen de kinderen van alle groepen met elkaar buiten in de pauze. Mede daardoor gaan onze kinderen met plezier naar school.”

“Er wordt gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind”

Kinderen kunnen bloeien

“Er wordt goed gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind. De kleinschaligheid is natuurlijk uniek. Door de kleine groepen is er veel aandacht voor het kind als persoon. Door de dalton-elementen in het onderwijs leren de kinderen al jong zelfstandig werken en verantwoordelijkheid te nemen. Dat is erg belangrijk voor het voortgezet onderwijs en je leven later.”

Ouderhulp

“Als ouders zijn wij betrokken bij school. De school zijn we samen. Als er iets geregeld moet worden, voel ik dat niet als een plicht maar ben ik blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Het is gezellig om bijvoorbeeld samen het tuinonderhoud te doen of te helpen bij schoolactiviteiten. Ook de pleinwacht tijdens de lunchpauze wordt door de ouders gedaan en is een mooie gelegenheid om een praatje te maken met de kinderen en leerkrachten.”

Ontmoeting

“De Zaaier is de plek voor ontmoeting na bijvoorbeeld de kerkdienst op bid- en dankdag. Na deze diensten is er de mogelijkheid tot koffiedrinken in de school. Fijn dat de school ook onderdeel is van het sociaal leven.”

Buiten

“Onze kinderen kunnen heerlijk buitenspelen op school. Er is een sportveldje en het schoolplein is lekker ruim. Ook wordt er wel eens buiten lesgegeven. Ik vind het goed voor de kinderen dat ze veel buiten zijn tijdens schooltijd.”

- Gerben

Benieuwd naar IRIS
Christelijke Kindcentra?